Handbal Supercup - The Dome - Houten - 24 / 25 augustus 2019
The dome - houten
26 augustus 2023
Koop je tickets

Volendam pakt voor negende keer de beker

Voor de negende keer heeft Volendam de beker gepakt. De mannen van Geert Hinskens rekenden vanavond in Almere af met cupfighter Hurry-Up: 29-25. 

Na 11-7 kwamen de zoekende Zwartemeerders, in 2011 voor het eerst en laatst in het Topsportcentrum, nog knap terug in de eindstrijd. Bij rust stond het 12-11 en na 37 minuten 14-14. In de tweede helft maakte Evan de Lange namens de Noord-Hollanders het verschil. De pas 18-jarige doelman van Volendam werd de plaag voor Hurry-Up. De jeugdinternational keept pas sinds dit seizoen voor de BENE-Leagueploeg. 

Hoekspelers van de uiteindelijke winnaar José Pocas en Robin Nagtegaal zorgden in Flevoland voor het laatste zetje (23-17). Een slotoffensief van Hurry-Up, waar penaltyspecialist René Jaspers tot tien doelpunten kwam, kwam te laat. 

Voor de negende keer in de clubhistorie gaat de beker mee naar Volendam. De laatste keer in 2019 was Hinskens nog speler van de club uit het vissersdorp. Ook assistent Gerrie Eijlers stond toen namens Volendam binnen de lijnen.

Nieuws bericht