Handbal Supercup - The Dome - Houten - 31 augustus / 7 september 2024
The dome - houten
31 augustus 2024 (heren)
7 september 2024 (dames)
Koop je tickets

VOC haalt schaal terug naar hoofdstad

Voor de zevende keer in de clubhistorie is VOC vanmiddag kampioen van Nederland geworden. In eigen huis hebben de Amsterdammers titelhouder HandbaL Venlo onttroond: 31-28.
Een jaar geleden zegevierde HandbaL Venlo nog met 2-0 in debest-of-threeen pakte zo de schaal van VOC af.

Na de uitwinst van vorige week waren de groen-zwarten ook vanmiddag in Amsterdam beter dan de favoriet waardoor VOC zich voor het eerst sinds 2019 weer de beste van het land mag noemen. Na de 10-10 van Lisanne Kruijswijk sloeg de thuisploeg een gaatje. Rechteropbouwer Faye Janson had het op haar heupen en tekende in de hoofdstad voor 14-11.

Vliegertje van Venlo
Opnieuw Kruijswijk hield de gasten in het spoor van de Amsterdammers. Na haar 14-13 vanaf zeven meter, eerder keerde Romy Verweij een strafworp van Sharon Grummel, klonk bij 15-13 het rustsignaal. In het derde kwartier in de hoofdstad bleef VOC steeds voor

Een vliegertje van Demi Smolenaers op linkerhoekspeler Angela Steenbakkers betekende de spectaculaire gelijkmaker van de Limburgers (23-23). Meer liet de formatie van Rachel de Haze niet toe. Weer Janson zorgde voor het gaatje van drie doelpunten en daar deed spelmaker Daphne Luchies zelfs nog een schepje bovenop (27-24).

Na het uur wist VOC niet waar het zoeken moest en de afscheidnemende Jill Kooij werd het middelpunt van de feestvreugde. Een troostprijs in Amsterdam was er voor Grummel. De rechteropbouwer van HandbaL Venlo is uitgeroepen tot MVP van het eredivisieseizoen.

Nieuws bericht